Blandat

Sååå fint….

Var med Attila i Bruces skog i dag o gud så fint där e, gissa om vi ska dit igen. Dette e vad jag hittade på nätet om just Bruces skog:

fXY6wJ1JXCYYjMOMZS3F_jpg

En härlig, grönskande oas på 210 hektar – vilket är detsamma som 350 fotbollsplaner eller tre nya Pålsjö skog. Bruces skog har anlagts för att du ska kunna promenera, jogga, cykla, valla hunden, ta en ridtur på hästen, grilla eller bara vara.

Promenera
Det finns olika stigar som är anpassade efter dina behov. Du kan lugnt promenera med din lilla dotter eller son utan att behöva kika över axeln efter någon häst eller cyklist. De har sina stråk, flanörerna sina. Naturligtvis finns där även sträckor som är anpassade för rörelsehindrade och barnvagnar.

Om du har hund, finns det även en speciell vandringsled där du kan genomföra övningar tillsammans med din hund.

Jogga
Om du ska jogga, välj mellan markerade motionsleder på 5 och 8 km. Ska du ut på en ridtur med din häst; då finns där en markerad ridstig på 8 km. Känner du för en cykeltur i skogen, välj cykelleden på 5,5 km.

Naturpunkter
I ”Naturpunkt Skogen”, kan du lära dig mer om växt- och djurlivet i Bruces skog, om de olika skogstyperna, vilka djur och växter som trivs här och hur skogsbruket bedrivs.

Grillplatser
Benen kan du vila vid några av de vindskydd och grillplatser som återfinns på ett par platser i området.

Tack vare Sven-Ingvar Bruce
Bruces skog är uppkallad efter den framlidne adjunkten Sven-Ingvar Bruce från Lund. Vid sin död år 2001 testamenterade han större delen av sin förmögenhet till Helsingborgs stad. Pengarna som testamenterades skulle användas för att köpa in mark och iordningställa ett strövområde till helsingborgarna.
Och där är vi idag. Strövområdet är färdigt och redo att ta emot friluftsintresserade helsingborgare.

Gamla anor
I Bruces skog finns många olika naturtyper, bland annat
resterna av en gammal enefälad. Här möter du en vegetation som är ett levande fornminne från den tid då Helsingborgslandskapet dominerades av vidsträckta betesmarker.

Prinsaskogen
En annan del av skogen, ”Prinsaskogen”, består av en gammal ekhage med stenmurar och vidkroniga ekar som vittnar om tidigare betesanvändning. När du rör dig i nord-sydlig riktning väster om Långebergavägen, stöter du på en stengärdsgård. Den kallas Oran och utgör den gamla medeltida gränsen för Helsingborgs landsförsamling.

051104lb03

Nä nu ska jag allt ta lite tabletter igen för det var ingen bra ide alls att vara ute o gå när man har tandvärk, det blir sååååå mega mycket värre då, o huve pine han man oxo fått…..*grrrrrr*

Kanske blir det ett inlägg till senare, vi får väl se, annars får ni ha en bra kväll o ha det bäst….

Haj Haj….

Pssst……Bara 4

Share on Facebook

Allt som händer har en mening, stanna upp o andas o njut av livet...

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.