Blandat,  Jobbet,  Positivt,  Teater,  Vänner

Olika familjer, revyer, musikaler o dansen…..

För någon vecka sedan så såg jag Harry Potter 20 år sedan. En åter träff med alla dom som varit med i filmerna, smink o liknande.

Hela ensamblen o hur dom pratade om att dom var en familj o allt dom varit med om. Jag förstod precis vad dom menade.

Just det när man är med om en sådan sak, närheten o gemenskapen man får. Det e något som är få förunnat.

Men nu kanske ni tror att jag varit med i film, näää inte riktigt. Men väldigt många musikal uppsättningar, revyer o en o annan Tv serie.

Gemenskapen som man får där, speciellt i revyer o uppsättningar, den e bara så magisk. Man bråkar, skrattar o gråter ihop, o man kommer varandra väldigt nära.

När sedan spelningarna är slut, man har haft alla repetitionerna, premiären o allt. då är det tid att skiljas, det är aldrig kul. Det blir väldigt väldigt tomt.

Speciellt veckan innan premiären, då nästan bor man ju nästan på teatern med alla rep. Kläd rep, smink rep, genrep, för rep o premiär rep…. ja det finns många namn o man gör det måååååånga gånger, tills det blir bra.

Visst blir man trött, men ändå e det bara såååå kul. Tro mig man kan oxo bli väääääldigt irriterad på vissa människor, men ändå e man bara en enda stor familj.

Så under den tiden av mitt liv, dansens många år, ( nästan 30 år ) då blev det många olika familjer. Tråkigt nog så har en hel del av dom dött eller så har dom flyttat utomlands eller helt enkelt bara försvunnit från ens kontakt nät.

Men ofta tänker jag tillbaka på den tiden, med värme o glädje…..Dansen är trotts fortfarande allt en stor del av mig, även om jag tyvärr inte utövar den mer.

Sen tack vare dansen så fick jag ju en extra mamma om fortfarande ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Även om hon tyvärr dog för många år sedan.

Connie som drev dansskolan.

Hon kom in i mitt liv när jag var 3 år gammal o började dansa. Klassisk balett blev det då.

Tydligen var jag så duktig att jag tillslut fick gå upp till dom stora flickorna.

Jag var väl 5-6 år, när jag redan då var på avancerad nivå, vilket jag bara älskade.

Sen gick det över till jazzballet, stepp o alla andra olika sorters dans, dock gillades inte pardansen, för lite teknik tyckte jag då.

Men Connie fanns där alltid för mig. Eftersom jag dansade typ 6 dagar i veckan så blev hon som en extra mor för mig. Tack vare henne så lärde jag mig danska från det att jag var liten.

Fy vad jag saknar henne o den tiden i mitt liv, det var i dansen jag hittade min styrka o välmående, och väldigt många av mina vänner.

På den tiden var verkligen dansen mitt allt. Jag hade till o med möjligheten att ta över dansskolan när Connie blev sjuk i cancer, men vågade inte riktigt att ta det steget då.

Tror inte jag hade klarat ut det, även om jag passade på att utbilda mig till danspedagog under dom åren jag jobbade på dansskolan, vilket jag aldrig kommer att ångra.

Helt enkelt, det var tider det. En tid som verkligen formade mig som människa o väsen……dansen e verkligen en del av mig, o kommer alltid att vara.

Hmmm kanske skulle man ta några lektioner, men tror inte det finns den nivån jag behöver, o inte för pensionärer tyvärr……”snyft”…..

Ja ja man får helt enkelt leva på minnena, men om ni bara visste hur mycket jag saknar dansen…… går inte att beskriva i ord tyvärr….

Nu till något helt annat, kanske inte lika kul som dans men att bli gammal……

Det e något ingen av oss kommer ifrån o kul e det verkligen inte.

Det som innan tog mig en timme att göra tar nu mera typ 3 timmar eller en hel vecka……”suck”……..

Men vad gör man, jo så gott man bara kan.

Som nu har jag fått för mig att måla om på den lilla toaletten på ovan våningen, jag blev så trött på det röda.

Nu blev det vitt i stället. Toaletten är kanske 1 kvm x 1 kvm om ens det. Men det har tagit mig 4 dagar att måla den….. ( trötta mig )

Hade det varit innan så hade tagit mig typ 6 tim, sen hade det varit klart, men inte nu.

Så ni kan förstå att jag verkligen behöver operationen. Vissa dagar ( läs dom flesta ) kan jag inte ens hålla en penna så ont jag har….. sååå himla trött på det nu.

Men närsomhelst kommer det en ny tid till att få det fixat, o det ska bli sååå skönt.

Mega nervös e jag men det ska ändå bli sååå skönt……

Näää nu blir det nog till att ta mig ett glas bubbel, det e ju trots allt lördag o jag mår faktiskt rätt bra ändå.

Så ha en fantastisk helg mina fina läsare o ta hand om varandra o era nära o kära…..

Share on Facebook

Allt som händer har en mening, stanna upp o andas o njut av livet...

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.