Blandat

Våffeldagen…

Jag hade ingen som helst aning om att det var just Våffeldagen i dag. O sen när jag forskade i det så blev jag ännu mera förvånad, vad et egentligen kommer ifrån, ja ni kan ju läsa själva här nedan…

 

Jungfru Marie Bebådelsedag, Herrens bebådelse, firas den 25 mars, nio månader före jul, för att högtidlighålla att Maria genom ärkeängeln Gabriel fick veta att hon var havande med Jesus.

År 1684 infördes traditionen att, när 25 mars infaller i stilla veckan, fira jungfru Maria bebådelsedag på lördagen före palmsöndagen eller på tredjedag påsk. Medan denna tradition fortlever i den katolska och ortodoxa kyrkan är seden sedan 1953 ändrad i Svenska kyrkan, där dagen numera alltid firas på söndagen som infaller 22-28 mars, såvida inte palmsöndagen infaller under denna period eller tidigare; då placeras Jungfru Marie bebådelsedag på söndagen före palmsöndagen.

Jaha så nu vet ni det, helt onödigt vetande, tycker ju jag men ändå litta kul.

I natt kl 03.00 eller rättare sagt 02.58 så vaknade jag o hade vansinnigt ont i tänderna, jag bara var tvungen o gå ner o ta ett par tabletter o sen upp igen o försöka somna om, o gissa om det gick?!?…NOPP jag tror jag sov från o till fram till kl 05.30 sen var ddet bara att vänta att klockan ringde o sen upp.

Så himla trött jag e nu fy tusan o nu börjar jag få ont igen. Himmla tur att jag har tid imorgon, ska faktiskt bli riktigt skönt o få komma dit, även om jag får mega ångest o det knyter sig i magen så fort jag tänker på att jag måste gå dit. Men jag vet att det kommer kännas bra o skönt efteråt.Måsta bara komma ihåg o leta fram kristallen o MP3 spelaren när jag kommer hem idag, MÅSTE ha dom med för att stå ut.

Får inte glömma o ringa o beställa tårtan oxo idag o sen till posten o hämta boxen till tv:n o modemet till datan INNAN jag kör hem. Men först o främst så ska vi tömma förrådet idag o sen e det nog allt som skulle göras i lägenheten klart, bara hon som ska besiktiga lägenheten som oxo ska höra av sig.

Undrar lite vad tusan hon håller på med, hon svarar inte i telefon o inte på mail o onsdag nästa vecka ska vi lämna nycklarna, ja ja det e ju hennes bry ju. Jag får väl ta o maila o försöka ringa henne i morgon igen…*ggrrrr*…..

Man kan väl inte direkt skryta om hur bar man mår, inte just i dag i alla fall. Trött, sleten, ont i tänderna o i huvet, i alla fall lite bevis på att det finns något i huvet i alla fall…….hahahaha. I dag e ingen kanon dag precis som jag nämnde innan så ska vi tömma förrådet, inte alls kul men sen e det klart på Närlunda slummen, tack o lov, skönt ska det bli att bli av med allt skit o verkligen bara få njuta av det otroligt fina boendet vi har nu, vi trivs redan så otroligt bra.

Igår så kom möblerna till altanen hem, jag kan knappt fatta att jag har ALTAN!!!!! O så fint där kommer att bli nu i sommar, helt underbart kommer det att bli, det bara vet jag! Gissa om vi ska grilla i sommar då…..hihhih…ja jag vet att jag skrivit om det här innan, men det kommer bli så underbart så att jag kan inte låta bli o skriva om det, ni får lida!!!!! O ja ni ska få se bilder, men inte innan det e klart…..så det så!

Nu e det snart middag o då ska jag bara ta det litta lugnt o sätta mig i solen ett tag o NJUUUUUUUUTA! För vilket underbart solsken det e idag, helt magiskt underbart, får o ska nog ta Attila med mig ut en runda oxo o prova det nya rullkoppelt som jag köpte igår. Så sticker han i alla fall inte, busungen…..

Kroken till gräs mattan som jag oxo köpte igår var faktiskt oxo riktigt bra, det e bara det att han har inte lärt sig att det tar tvärstopp när han busar o det ser bara så hemskt ut, gillar inte det alls, men det får vara ok tills staketet kommer upp, viket jag hoppas e snart…*blink, blink till min älskade Kent*…..

Så då har man nästan fått armen av ryckt….*grrrr*……Det gick kanon bra i början men jag märkte att jag MÅSTE vara med hans rörelser hela tiden….hmm……. ja aj det blir väl bättre med tiden. Nu ska jag hålla litta lunch o mysa i solen ett tag….PÅ ARBETSTID!!!!! Niceigt värre ju……Sen e det j torsdag o då e det leveransdag så jag pyser iväg kl 15.00 o ska leverera 2 paket sen kanske sola o sen förrådet….*suck, pust, stööööööön*

Ni mina kära läsare får ha det så bra i vår solen för det ska jag försöka ha, uderbart väder e det o faktiskt lite varmt i all fall om man e i solen…..O det ska jag vara NU!!!!

Share on Facebook

Allt som händer har en mening, stanna upp o andas o njut av livet...

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.