Blandat,  Hälsa,  Insikt,  Positivt,  Vänner

Att bli gammal o förändras….

Ja det e just det ….att bli gammal…..o bli lite TANT….inte lite utan att verkligen bli tant…… Både fysiskt, psykiskt o HELA DU!

Det e inget man direkt pratar om, inget jag o mina vänner pratar om tyvärr i alla fall.

Kanske oxo just för att många av mina kompisar är yngre än mig o har inte riktigt kommit så långt på livets resa som jag har.

Sen inträffar ”förändringen” på lite olika tider för ALLA kvinnor. Ingen har ju det på samma sätt, eller på samma tid, alla har det olika. Men ändå lite lika.

Ja som du kanske har fattat så e det ”Kärringförvandlingen” jag pratar om, den tiden som en kvinna verkligen blir tant på riktigt….hahahaha

Nää skämt o sidor men det e då kroppen börjar att ställa om sig till att inte längre vara fertil. Man får värme vallningar, men det som ingen säger e att du fryser oxo precis lika mycket som du e varm.

Du kan helt utan någon som helst andledning få extrem ångest, vart det kommer ifrån har jag ingen aning om, du bara får sådan hemsk ångest.

Ditt humör ska vi inte prata om…. Bitch…hahahaha nää du det e bara toppen på isberget.

This is me, some days….

Ibland e det så illa att inte ens Satan hade klarat av en match med dig….hahahahah

Ibland e det snarare på andra hållet, då kan man fan sitta o böla till en jävla reklamfilm, just bara för det e synd om den lilla söta valpen eller något.

Men skämt o sido, det e verkligen illa, tro mig. Jag tycker verkligen synd om min älskade make som får stå ut med mig.

Så det var bara det psykiska det, då går vi över på det fysiska, eller ja ni fattar.

Vissa dagar e allt frid o fröjd med hud o hår. Andra dagar e håret lika torrt som hö eller så känns det som Svinto och huden känns som den vore gjord av silkespapper så skör den e….

Men det som är värst, i alla fall för mig, det e just det här att bli varm o kall, o varm o kall, hela djävla tiden….

Sova en hel natt utan att vakna av att man håller på o brinna upp, slänga av sig täcket….För att i nästa minut frysa så man skakar, o sen under täcket igen…..”suck”

Oh yes…

Detta upprepas ca 50 gånger varje natt, nästan alla nätter…..känns det som….hahaha Nä riktigt så illa e det inte, men det känns som det, tro mig.

Sen om allt detta inte kunde vara nog, så vissa nätter har man bara inte möjligheten att sova. Man kan helt enkelt inte sova, det går bara inte. Jag hade gärna velat veta just VARFÖR det är såhär.

Jag skriver inte detta för att skrämma någon, absolut inte. Snarare så skriver jag detta för att kanske hjälpa någon o förstå att dom inte e ensamma i att ha det så här.

För det e ju faktiskt så att våran kropp genomgår en förändring, kemiskt o ja vi e inte fertila längre, men vem tusan skulle vilja ha en unge när dom e över 50, eller i alla fall, snart över 50…..

Men i alla fall, jobbigt e det att behöva gå igenom, men det hör ju till livets gång o det e inte mycket man kan göra åt det. Bara att genomlida…..^suck^

Visst kan man få hjälp medicinskt, men vad jag har förstått så gör man det så skjuter man bara det framför sig. När man väl slutar med tabletter eller vad man nu tar så kommer symtomen igen. Just för att kroppen behöver att gå igenom just denna kemiska omställning.

Jag kan absolut ha fel, men ja jag vet inte riktigt, jag ska själv prata med min läkare för jag håller på o bli KNÄPP på just detta varm o kall fasen, plus all djävla ångest man får från o till för just ingenting….

Sen när vi kommer till det kvinnligaste av det kvinnliga…..mensen…. Om den bara kunde bestämma sig så hade det ju varit underbart…..

Men näää ett jävla hattande ska det vara. Innan när jag växte upp så kunde jag nästa ställa klockan efter den, men nu….. Nä inte en chans….

Vem vet, kanske e det en förändring av både kropp o själ. Kanske får vi ett lugnare inre, eller klarare sätt att se på saker. Jag har faktiskt ingen som helst aning, men på något sätt så måste det ju vara positivt.

För det finns inget negativt som inte har något positivt med sig….

Så e det bara för jag vägrar se det på något annat sätt, det finns alltid något positivt med allt, på något sätt. Men visst e det jobbigt men det är ju bara en del av livets väg….

Speciellt den tredje o sista….hahahahha

Vill man läsa mer om allt detta så e det bara att gå in här, det står väldigt mycket om det.

Nä nu ska jag ta o hitta på något annat än att sitta här o skriva, det e ju faktiskt en ny vecka o den ska bara bli såååå underbart.

Det har jag bestämt även om jag hade en helt djävulsk natt, men men sånt e livet. Bara att gilla läget o göra det bästa av det hela…..

Men denna dagen har mest gått i zombins tecken, helgens jobb har verkligen slagit undan fötterna för mig, så det blir att bara ta det lugnt….

Nu blir det att grilla litta korv med bröd, mitt i vintern….hehehe… Riktig ”Comfort food” blir det allt idag, o sen bara myyyyyysa med min älskade make i soffan.

För imorgon e det att lägga i en ny växel o få saker gjorda, OM jag nu får sova inatt…..hmmmm…..

Mina älskade läsare för ha det så jätte bra o ta hand om varandra o njut av livet…..jag gör det så fort jag har möjlighet o när jag väl slipper smärtan mig.

Njuuuuut av livet mina älskade läsare……

Share on Facebook

Allt som händer har en mening, stanna upp o andas o njut av livet...

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.