Blandat,  H.E.L.G,  Jobbet,  Väder o vind

Elen, politiker o hösten…….

Jaha då var det allt söndag o jag har jobbe helg. Kan ju inte säga att det e så otroligt mycket o göra direkt, men som sagt det är ett jobb. Jag bara hoppas o hoppas att jag får vara kvar o får fast här, för jag trivs verkligen superbra.

Men när det ser ut som det gör så vet i tusan om dom kan det, jag tänker ju det att dom går ju snart in i låg säsong. Och med att allt bara blir dyrare o dyrare så vet i tusan hur det ska gå till.

Det e ju så oxo att folk kan ju inte ha igång deras spa, inte med dessa el priserna som det e….. O undrar då hur det kommer att gå o bli i vinter……

En del säger ju att det ska bli en hemsk vinter o en del säger att det kommer inte bli så kallt som det brukar. Jag tror nog faktiskt på det senare, för allt på detta lilla klot blir ju bara varmare o varmare, så tror inte det blir så illa.

Och det får vi väl ta o hoppas att det blir, för om elpriserna kommer stå kvar o gå upp i vinter, som dom brukar, då kan man ju inte leva ens….. Visst vi har fast el pris, men det e ju ändå dyrt som attans…..

Sen e det ett jäkla tjat att vinner bara rätt parti i valet så kommer det ordna sig… O NÄÄÄÄ det kommer det ju inte, för det e politiker vi snackar om.

O då ska det ju först diskuteras, analyseras o stötas o blötas för o emot o allt. Sen NÄSTA år då kanske vi kan se en ändring, innan dess, knappast…..

För det drabbar ju inte dom precis, staten betalar väl allt deras ”underhåll” o räkningar m.m. Så det kvittar nog vem tusan som än vinner valet, tyvärr…..

Det e bara att acceptera, det blir ännu en DYR vinter och små kall för oss med luftvärme pump som värme, blir att elda brasan attans i år med.

Men detta med att Sverige borde dela på hela el kostnaden, det tycker jag ju e det mest vettiga…. För varför ska det vara så otroligt mycket billigare högst upp i landet, där det e så få som bor.

O här nere e det så löjligt dyrt, nääää det där e fan inte rättvist eller ens vettigt, tycket jag. Men det e MIN ÅSIKT!

Så nu ska jag inte prata med politik eller vad det där nu var, för det e verkligen inget jag gillar.

Jag tycker att det verkligen känns allt mer att hösten är på väg, vet inte riktigt vad det är, men det e energierna i marken o luften, dom är annorlunda. Inte alls som dom e på sommaren……

Även luften e annorlunda tycker jag, friskare o mer fuktig på något sätt. Jag tycker att det bara känns mer o mer hur allt ändras o börjar gå i dvala. Och lite mysigt e det faktiskt oxo, för allt blir lugnare på något sätt.

Nu e det ju verkligen snart tid att sätta in trädgårds verktygen o gräsklipparen för detta året, även om en granne o kär vän klipper sitt gräs typ ända in i oktober…..hahahhaha…….

Men vi kommer väl klippa det kanske en eller två gånger, mycket mer kommer det nog inte att bli. Och våran trädgård i år…..OMG….. Den har vi verkligen inte alls hunnit med, men jag har ju oxo jobbat väldigt mycket.

Plus att jag har haft attans ont i handen o Pege har haft jätte problem med axlarna, så vi har inte riktigt kunnat fixa som vi brukar.

Vi skulle ha fått ovan våningen målad( utsidan av huset då ), men det har nog blivit något missförstånd där, för det har tyvärr inte hänt något med det…. Men vi får väl ta det nästa sommar istället, hoppas jag……

Det som e viktigast för oss just nu e att komma över Cozmos bortgång o det e verkligen inte lätt, han betydde så otroligt mycket för oss så det går inte ens att sätta ord på det.

Kan i alla fall säga det att det gör väldigt väldigt ont så fort jag tänker på honom, vilket jag gör väldigt väldigt ofta, för han var min lille plutt…..

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva mer så det e kanske dax att göra ett litet avslut på detta lilla inlägg.

Så sammanfattning…. Elen e dyr, jag saknar Cozze katten, politiker e dryga o hösten e på väg. Det var väl en bra samma fattning, tyckte jag i alla fall…..

Ni får ha det så underbart alla mina fantastiska läsare, ta hand om er o ut o njut av resten av vad som finns kvar av sommare……. Autumn and HALLOWEEN is coming…..

Share on Facebook

Allt som händer har en mening, stanna upp o andas o njut av livet...

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.