Blandat

BDSM…

11

BDSM är en beteckning som ofta används för att klassificera en serie av olika, men ibland sammansatta extrema eller okonventionella sexuella uttryck. Termen används ibland felaktigt som en synonym för sadomasochism, men BDSM är egentligen en förkortning som inkluderar fler sexuella uttryck, som idag kan räknas som en specifik subkultur. Förkortningen kommer från initialerna från dessa sexuella beteenden.

Bondage  är ett sexuellt beteende där en eller flera personers rörelsefrihet starkt begränsas genom att de hålls fast eller fjättras med rep, bojor, kedjor eller liknande. Att begränsa någons rörelsefrihet på detta sätt görs traditionellt mot någons vilja (av exempelvis polisen). Inom bondage sker det däremot endast så länge den fjättrade vill det. Syftet är att öka den sexuella njutningen hos den fjättrade och i allmänhet även hos övriga deltagare. Grundläggande för bondage är ömsesidig tillit och omtanke.

Sätten att binda på är många men de vanligaste är på ett kors med armar och ben utsträckta och på en bänk eller en säng. De vanligaste bindningssätten innefattar oftast att händer och fötter binds med rep eller handklovar. Detta kan utföras av alla och på alla. Sätten att binda kan sedan bli mer avancerade och krävande. Riktigt avancerad bondage är ytterst krävande och kräver en elitgymnasts kropp. Det kan då röra sig om att bli bunden i ställningar som liknar de en ormmänniska utför inom cirkusen. Sådan bondage är en njutning att se för sådana som är intresserad av dessa lekar och den som utför bondage på sin partner drömmer ofta om att kunna närma sig så avancerade positioner.

Sexuell dominans är ett sexuellt rollspel där en eller flera personer utövar tvång med den tvingades medgivande, mot en eller flera andra personer. Dominans är i sexuella sammanhang något erotisk och sexuellt, där den ena parten är dominant och den andra är undergiven. Det bygger på att parterna blir sexuellt upphetsade i sina respektive roller. Dominans är ett av de element som ingår i BDSM. I sexuell dominans ingår inte nödvändigtvis våld eller smärta.

Den person som dominerar får sexuell njutning genom att den undergivna överger makten över sin person till den dominanta. Handlingar i denna förbindelse kan vara verbala eller fysiska kommandon, fastbindning eller annan begränsning av rörelsefriheten (bondage) och/eller förödmjukelse. Den dominanta får således sin kick av att ha kontroll och bli åtlydd.

BDSM_collar_backUnderkastelse är en del i BDSM. Den är helt frivillig och sker alltid till en eller flera dominanta personer som helt eller delvis bestämmer över den undergivne.

Underkastelse finns i flera olika former beroende på vad man har kommit överens om. I sin mest extrema form sker den 24/7 (dygnet runt, sju dagar i veckan), där en är härskare, Dom, och en är undergiven, sub. En undergiven kan även skriva under ett kontrakt där han/hon överlämnar sig själv till den dominanta och blir dennes slav. Detta kontrakt är naturligtvis inte bindande enligt några lagar. Förutom rent sexuella aktiviteter kan hushållsarbete ingå i spelet som en del av den undergivnes uppgifter.

Det finns även par som lever ett normalt familjeliv förutom när de spelar dominanta/undergivna roller i sitt sexliv. Därtill finns det undergivna som tänder på att återgå till barnstadiet. Den dominanta antar då en föräldraroll till den undergivna som ofta låtsas att han eller hon är ett spädbarn som den dominante vårdar. Dessa lekar kan till exempel vara populära bland blöjfetischister. Det finns även undergivna som tänder på att den dominanta köper varor och tjänster för den undergivnes pengar. Dessa personer benämns Moneyslaves.

Enligt massmedia är det vanligt att de personer som besöker prostituerade för att bli dominerade har mycket makt på sina jobb. Huruvida detta är en myt eller inte är svårt att avgöra. Klart är dock att de flesta undergivna är helt normala personer som absolut inte vill råka ut för riktig misshandel eller våldtäkt. Underkastelsen är självvald och en del i ett sexuellt spel.subgag

Sadomasochism (förkortas SM alternativt S&M) är ett förhållande mellan två eller flera personer, där såväl sadism som masochism finns representerade. Ofta förknippas begreppet med sexuella relationer med en part som aktiv-dominant och den andra parten som passiv-underkastande.

Sadomasochism används också inom viss psykologisk teori som sammanfattande benäming på masochism och sadism. En föreslagen alternativ benämning för detta är algolagni (av gr. algos, ”smärta” och algneia, ”vällust”).

Masochism, sexuell läggning uppkallad efter Leopold von Sacher-Masoch. Masochisten erfar sexuell njutning av smärta i ett sammanhang av sexuell dominans. De vanligaste former vari de masochistiska tendenserna framträder är känslor av underlägsenhet, maktlöshet, obetydlighet. En analys av människor som hyser dessa känslor visar att de, hur de än medvetet klagar över dem och vill bli fria från dem, omedvetet drives av någon inre makt att känna sig underlägsna eller obetydliga. Freud anser att masochismen är ett bevis på dödslängtan.

 600px-BDSM_logo_svg

Detta ämnet är så intressant o så underbart att jag bara måste ta upp det. Det finns tyvärr så otroligt mycket fördommar om det o jag hoppas att jag slagit hål på några i alla fall.
Ha en fortsatt bra dag o ta hand om er….

Haj haj…

Share on Facebook

Allt som händer har en mening, stanna upp o andas o njut av livet...

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.