Blandat,  Kisar,  Sjukdom

Cozze mosse katten sjuk

Usch ja jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, för det e faktiskt lite jobbigt. Men samtidigt e det skönt att slippa vara orolig för att han inte mår bra.

Just nu är vår lilla katte skatt Cozmos inlagd på Djursjukhuset i Helsingborg.

Det hela började för kanske ett år sedan, men då vara det bara någon dag. Han hade lite svårt att kissa, så vi tog honom till veterinären så klart.

Det var inte den vi brukar vara oss, utan en ny på kliniken. Hon kände bara på blåsan o sa att det e ingen fara och vi fick lite smärtstillande. Visst det för svann, men ca 6 mån senare kom samma besvär igen.

Jag behandlade då åter igen med smäsrtstillande o det försvann igen, kanske vara det lite mer denna gången, men dock det försvann.

Denna gången hade vi turen att komma till VÅR veterinär Erik Mörne o han e bara sååå bra. Det tråkiga var att den första veterinären som vi var hos som bara skickade hem oss, jobbar på samma klinik.

Men i alla fall vi fick Erik nu o det e den bästa veterinär jag någonsin stött på. Han undersökte o tog en odling OCH ultraljud för att kolla.

Det visade sig att stackars Cozmos hade hela blåsan full med grus o kristaller. Jag fick smärtstillande och penicillin denna gången o vi trodde att detta skulle fixa sig. men nopp…..

Han kunde ändå inte kissa efter ha fått penicillinet i ca 4 – 5 dagar, så jag messade Erik i fredags att han inte blivit bättre….

Till min förvåning får jag ett svar på sms tillbaks rätt snabbt… ”Kan du komma in med honom nu direkt?”

Jag svarade visst jag kan vara där om 30 min, så packade katten o iväg. Fick lämna honom där över dagen för dom skulle spola blåsan o få ut allt grus m.m.

En sak e ju säker, hade jag ringt o försökt få en tid hade DEN sköterskan bara sagt ”Nej det finns inga tider”, men nu löste det sig vilket jag e sååå tacksam för.

I alla fall jag fick hem honom o han verkade ok, lite små slö, men han hade ju blivit sövd så det var ju inte alls så konstigt. Vi tänkte inte mer på det.

Men på lördagen så blev han allt sämre o sämre….. slöare o slöare. Så jag messade Erik igen och han svarade, även om han inte jobbade, han e bara guld värd.

Han sa det att hade han varit hemma så hade han kunnat komma till mottagningen o hjälpa Cozze, men det gick inte. Han försökte få tag i andra kollegor men ingen kunde hjälpa.

Jag messade tillbaka att vi får avvakta tills imorgon….. Då RINGER han mig, en lördag….

Han förklarar att väntar vi för länge så kan Cozze dö av att blåsan blir för stor o njurarna lägger av….. Han övertalade mig o förklara det att åker vi inte in med honom är chnasen väldigt stor att han dör, helt enkelt och det kan gå väldigt fort.

Jag gillade inte alls Helsingborgs djursjukhus innan, för dom har tagit död på två av mina kaniner, detta var på 80-talet, så länge sedan.

Men i alla fall jag ringde dit o fick att vi skulle komma om ca 2 tim, för det var många innan oss. Så slapp vi stressa Cozze i onödan. O på dom två ynka timmarna så blev han allt sämre o sämre.

Jag e så glad att jag lyssnade på Erik Mörne……tack vare honom lever Cozze idag.

I alla fall vi kom in dit o gud var det har ändrats sedan jag var där sist. I alla fall, vi kom in akut men satt i väntrummet ca 10 min, inte mer…..Sen in o undersöktes av sköterska o sen bara 20 min så kom veterinären.

Då beslutades det att han skulle läggas in så att dom kunde tömma blåsan igen, eftersom han hade totalstopp. Så vi fick lämna honom där, vilket hur hemskt det än låter var lite skönt.

För då vet vi att han e på bästa stället o får den bästa hjälpen 24/7, så han kan bli frisk o komma hem igen.

Idag ringde jag o kollade av vad som hade hänt o så. Och han har kateter och mår bra, men lite rädd i buren, men det e ju klart, han e ju inte hemma….. Gud vad jag saknar den lille plutten.

Sen idag kom ett sms från Erik igen…. Han undrade hur det hade gått för Cozmos. Alltså han skriver en söndag när han inte jobbar, alltså han e bara fantastisk. Har aldrig varit med om en veterinär som bryr sig så om djuren….. Värmer ens hjärta.

Jag svarade honom att Cozze var inlagd och att han mådde bra och att jag skulle hålla honom uppdaterad, då fick jag tillbaka ” Så skönt o höra ”

Jag e rörd över hur han verkligen bryr sig, då e man verkligen hos rätt veterinär.

Så nu får vi se vad Djursjukhusets veterinär säger när dom ringer mig imorgon om vad dom kan göra för honom. Måste ju säga att jag e lite orolig ändå, även om jag vet att han e på rätt ställe.

Jag bara hoppas att han klarar sig och överlever…….han e min lille gulle plutte ju…….

Sen ska vi ju inte snacka om hur mycket detta kommer att kosta……”suck”…….Ja ja Cozze e viktigare än pengar o tack o lov att vi bägge jobbar nu.

Så nu har jag fått skriva av mig o nu ska vi hoppa i spat där ute o mysa lite, innan det e dax att ta tag i nästa veck o en väldigt jobbig dag på torsdag, men det tar vi då……eller efter…..

Share on Facebook

Allt som händer har en mening, stanna upp o andas o njut av livet...

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.