Blandat

Slow sunday…

Gud vad trist det har varit idag, har inte fått något alls gjort, tråkigt nog. Somnade på soffan i eftermiddags o känner att jag har inte haft någon direkt energi heller. Känner lite så som jag gjorde när jag var arbetslös, men det e jag ju inte längre, o sååååååå skönt det ska bli o gå till jobbet imorgon. O nu så e jag där själv oxo, snacka om att det e guld!

Känner att jag har nog fått en liten urinvägsinfektion, känns inte alls bra. kollade på nätet vad jag kunde hitta om det…

Urinvägsinfektion orsakas av bakterier. Ofta bär man själv redan på dem. Bakterierna har då trängt in i urinblåsan genom urinröret. Infektionen är inte smittsam mellan olika personer.

Vanligast är kolibakterier, som normalt finns i tarmen och kring ändtarmsöppningen och som där är helt ofarliga. Även andra bakterier kan ge en infektion om de hamnat i blåsan, där det vanligen inte finns bakterier. En del personer har bakterier i urinen utan att ha besvär av detta, vilket kallas asymtomatisk bakterieuri, och som inte brukar behandlas.

Om bakterier från urinblåsan fortsätter ännu högre upp i kroppen, genom urinledaren till njuren, så kan det leda till en allvarligare form av urinvägsinfektion, njurbäckeninflammation.

För kvinnor är blåskatarr ett vanligt och i de flesta fall helt ofarligt tillstånd. Män drabbas mer sällan, eftersom mannens långa urinrör ger ett bättre skydd mot bakterier än kvinnans korta. När män drabbas av urinvägsinfektion är ofta prostatakörteln också infekterad.

Symtom

Blåskatarr kan komma plötsligt med tydliga besvär. Vanligare är att du får lindriga besvär, som ibland senare tilltar. Några vanliga tecken:

  • Trängningar, du känner dig kissnödig oftare än annars.
  • Sveda när du kissar.
  • Känsla av att inte kunna tömma blåsan ordentligt.
  • Urin som blivit grumlig, illaluktande eller blodblandad.
  • Svårt att hålla urinen.
  • Lätt illamående eller ont i nedre delen av magen.

Jaha o det e ju nästan mitt i prick det ju….

Vad har mer hänt då? Nja jo har varit ute med Attila ett par rundor o sen har jag fotat honom oxo. Sen blev det att jag fottade en Appeltini oxo, jag e bara såååååå förälskad i den drinken.

Lite bra blev bilden i alla fall. Har precis pratat med min älskade blivande man o fyyy vad jag tycker synd om honom. Han jobbar UTE i denna kylan o det e ju inte som det e här hemma. Nopp där uppe e det ca 20 minus oftast o jag bara vet hur mycket han hatar att frysa.

Jag lider verkligen med honom. Men han kanske kommer hem på onsdag, hoppas verkligen det, annars blir det säkert på torsdag eller fredag. Bara jag får hem honom……..

Jag bara hatar att vara utan honom, det e bara hemskt! Jag trodde aldrig att jag skulle känna så här starkt för någon men det gör jag o det e hemskt när man e så långt ifrån varandra. men nu kommer han snart hem o det e ju väl det, för jag känner mig nästan sjuk så mycket som jag längtar o saknar honom…..

Nä nu ska jag ta o fixa till väskan för jobbet imorgon o sen e det en liten macka som gäller innan det e dax o kolla litta tv i min ensamhet…..*snyft*

Ha det bäst så kanske vi har ett litet inlägg här imorgon från jobb, man har ju ingen som dirrigerar en då…..tack o lov!

Haj baj!

Share on Facebook

Allt som händer har en mening, stanna upp o andas o njut av livet...

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.