Hälsa,  Väder o vind

Blessed Samhain…

Samhain1Det skadar inte att ni stannar upp o tänker efter och slutar stressa……

Man har ju en massa planerat o en massa som man måste hinna med, så man hinner inte stanna upp o tänka o känna efter hur bra man egentligen har det.

Om vi bara gjorde det i 10 min varje dag så hade vi all mått såååå mycket bättre o uppskattat det vi har på ett helt annat sätt.

BARA STANNA UPP O ANDAS…

Ja jag vet att jag tjatar om det, men det e bara sååå nyttigt att göra detta, ofta…..

Vi har en förmåga att bara stressa genom våra liv o glömma att just och just ANDAS:::

Det e i alla fall en ska jag ska försöka med nu, för det får en verkligen att tänka på ett helt annat sätt.

Sen när man verkligen tänker efter hur bra man har det då kan man oxo verkligen njuta av det på ett helt annat sätt.

 

 • Bara att sätta sig i soffan o bara andas.
 • Tänka på var man verkligen befinner sig o bara tänka på allt runt omkring en, bara det får att man ser allt med helt andra ögon.
 • Har du aldrig gjort det, försök.
 • Sätt dig när du e ensam hemma i soffan eller i sängen.
 • Tyst runt omkring dig, slut ögonen o bara andas.
 • Tänk på din andning, andas in, långt ner i magen, håll det lite.
 • Andas ut så att du känner att du släpper ut all luft från lungorna ända ner i magen. Sen upprepar du det ca 5 ggr o sen bara tänk på nuet.
 • Tänk på hur du har det i ditt liv, dom som finns i ditt liv o dom som ställer upp för dig, ditt jobb, dina nära o kära.
 • Var du bor, hur bra du har det, att DU e älskad, att DU bara finns. Vad DU betyder för alla….

 

Coffee in Coffee CupLovar dig när du börjar tänka o känna av ”nuet” på det sättet så kommer glädje tårarna, det vill jag verkligen lova.

Man få på något sätt kontakt med sig själv igen, något som e så lätt att tappa bort.

Man landar om man säger i sig själv o nuet, något vi alla borde göra i våra liv.

Inte bara stressa genom dom o hinna med så mycket vi kan o låter tiden bara rinna genom fingrarna…..

Nä ta tid till dig SJÄLV o sätt dig själv i första rummet, ta hand om dig själv o se till att DU mår bra.

Det e ingen annan som gör det till dig.

Mår inte DU bra kan du inte heller få andra att må bra, lovar att jag vet vad jag pratar om.

Även om jag tyvärr inte har den klarheten att lyssna på mina egna råd….hahahaha….

Just nu sitter jag i MITT NU o bara njuter av att jag har det livet jag har.

Sitter på min underbara fina altan  o bara njuter. Njuter av att jag e där jag e o har det så bra som jag har det.

Idag har jag kommit till insikt med mycket, mycket som jag har inom mig. Mycket som kommer fram just när jag sitter o skriver så som jag gör nu.

Det e precis som att jag får en klarhet av att skriva av mig, en klarhet som jag annars inte har. Nu ska jag bara hålla fast i den klarheten o verkligen praktisera den, vilket jag KAN o SKA!

Det har nog med att göra att det snart är Samhain, o då börjar allt om på nytt…..Det gamla dör och det nya föds.

avdelare1Samhain is a Gaelic festival marking the end of the harvest season and the beginning of winter or the ”darker half” of the year. It is celebrated from sunset on 31 October to sunset on 1 November, which is nearly halfway between the autumn equinox and the winter solstice. Along with Imbolc, Beltane, and Lughnasadh it makes up the four Gaelic seasonal festivals. It was observed in Ireland, Scotland, and the Isle of MaSamhainn. Kindred festivals were held at the same time of year in other Celtic lands; for example the Brythonic Calan Gaeaf (in Wales), Kalan Gwav (in Cornwall), and Kalan Goañv (in Brittany).

Samhain is mentioned in some of the earliest Irish literature and is known to have pre-Christian roots. Many important events in Irish mythology happen or begin on Samhain. It was the time when cattle were brought back down from the summer pastures and when livestock were slaughtered for the winter. As at Beltane, special bonfires were lit. These were deemed to have protective and cleansing powers and there were rituals involving them.[2] Samhain (like Beltane) was seen as a liminal time, when the spirits or fairies (the Aos Sí) could more easily come into our world. Most scholars see the Aos Sí as remnants of the pagan gods and nature spirits. It was believed that the Aos Sí needed to be propitiated to ensure that the people and their livestock survived the winter. Offerings of food and drink were left for them. The souls of the dead were also thought to revisit their homes. Feasts were had, at which the souls of dead kin were beckoned to attend and a place set at the table for them. Mumming and guising were part of the festival, and involved people going door-to-door in costume (or in disguise), often reciting verses in exchange for food. The costumes may have been a way of imitating, or disguising oneself from, the Aos Sí. Divination rituals were also a big part of the festival and often involved nuts and apples. In the late 19th century, Sir John Rhys and Sir James Frazer suggested that it was the ”Celtic New Year”, and this view has been repeated by some other scholars.[3]

In the 9th century, the Roman Catholic Church shifted the date of All Saints’ Day to 1 November, while 2 November later became All Souls’ Day. Over time, Samhain and All Saints’/All Souls’ merged to create the modern Halloween.[4] Historians have used the name ’Samhain’ to refer to Gaelic ’Halloween’ customs up until the 19th century.[5]

Since the latter 20th century, Celtic neopagans and Wiccans have observed Samhain, or something based on it, as a religious holiday.[6] Neopagans in the Southern Hemisphere often celebrate Samhain at the other end of the year (~30 April – 1 May).

avdelare1

Nu ska jag ta o avsluta detta inlägget o hoppas att jag har några läsare kvar, det har ju inte direkt varit något positivt på väldigt länge här, men i dag har det vänt, vänt till det bättre o ljusare.

Mina kära läsare, ta hand om er o njut av nuet o era nära o kära. Tänk på att varje minut som går kommer aldrig igen så gör det bästa av den o njut. Känn efter o tänk efter hur bra ni verkligen har det.

Jag ska ta mig en kopp kaffe till o sen bara njuta, det ska jag göra resten av denna dagen, imorgon börjar vardagen i gen o den ska jag minsann oxo njuta av…..

Blev att jag skrev något liknande en tid sedan och jag tog vissa delar av det in i denna texten. Tyvärr fick jag inte tummarna loss o publicera det innan i dag, men nu mitt i natten gör jag….hahahah

Nu e det snart sängen som gäller o jag tror nog att det blir spikmatta inatt, behöver nog lite smärta….hahahahha

Natti natt mina kära läsare…..

samhain82

puss6

Share on Facebook

Allt som händer har en mening, stanna upp o andas o njut av livet...

One Comment

 • fnCZUQbdIvv35K

  652599 36782 An fascinating discussion is worth comment. I believe which you need to write a lot more on this subject, it may well not be a taboo topic but typically folks are not enough to speak on such topics. Towards the next. Cheers 431377

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.