Blandat

Hmm….

Ja du jag vet inte alls vad jag ska skriva om denna helgen, bra har den i alla fall INTE varit. Har inte riktigt lust o ork o skriva just nu heller, känner att jag inte alls är i balans. Jag tror nog att jag måste ta o gå tillbaka till ”grunden” o komma i harmoni med mig själv först, innan jag kan komma vidare. Allt som jag gör blir mest bara fel just nu o det känns som om att ALLT jag gör går emot mig.

40163Som sagt jag måste ta mig i kragen o komma i harmoni med mig själv igen, det har varit för mycket just nu denna tiden. Med tänder, sjukdom o besvikelser, mycket besvikelser. Jag e sååååå glad att jag har min lilla o stora älskling, dom e verkligen ljuset i mitt liv just nu. Men det kommer snart o vända om på onsadg så e det darkmoon o sen ska det vända, det bara känner jag på mig.

A dark moon describes the Moon during that time that it is invisible against the backdrop of the Sun in the sky. The duration of a dark moon is between 1.5 and 3.5 days, depending on the orientation of the Earth and Sun.

In astronomical usage, the new moon occurs in the middle of this period, when the moon and sun are in conjunction. This definition has entered popular usage, so that calendars will typically indicate the date of the ”new moon” rather than the ”dark moon”.

However, originally ”new moon” referred to the crescent on the first night it is visible, one or two days after conjunction. Maritime records from the nineteenth century distinguish the dark moon (no moon) from the new moon (young crescent).

In astronomical terminology, the phrase new moon is the lunar phase that occurs when the Moon, in its monthly orbital motion around Earth, lies between Earth and the Sun, and is therefore in conjunction with the Sun as seen from Earth. At this time, the dark (unilluminated) portion of the Moon faces almost directly toward Earth, so that the Moon is not visible to the naked eye.

The original meaning of the phrase new moon was the first visible crescent of the Moon, after conjunction with the Sun. This takes place over the western horizon in a brief period between sunset and moonset, and therefore the precise time and even the date of the appearance of the new moon by this definition will be influenced by the geographical location of the observer.

The astronomical new moon, sometimes known as the dark moon to avoid confusion, occurs by definition at the moment of conjunction in ecliptic longitude with the Sun, when the Moon is invisible from the Earth. This moment is unique and does not depend on location, and under certain circumstances it may be coincident with a solar eclipse.

Hoppas ni kan förstå det ialla fall. Jag vet att jag är mycket känslig o känner mig oftars nere när det är på väg till Dark moon, eller som vi säger ny måne. I alla fall så är det dark moon på onsdag o sen så vänder det, känns som om jag har skrivit detta innan, o dethade jag. Ja ja man börjar väl bli litta gammal, eller var det för vi var tvungna o springa ner o ta tvätten som jag tappade tråden litta. j0399151

Men nu e det snart dax för sista rundan o hämta tvätten, sen e det o hoppa i säng DIREKT. Jag e as trött o behöver verkligen sova nu, kom ju upp rätt tidigt i dag o kom i säng sent i går natt. Sen har jag sovit jätte dåligt i natt oxo.

Men nu så pallar jag inte skriva mer. Ni får ha det bäst, jag ska ta mig fram till onsadg o sen är universum med mig igen……..

Natti natt natt…

Share on Facebook

Allt som händer har en mening, stanna upp o andas o njut av livet...

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.